Artikkelit tagilla Kulttuuri

"Yhteisön tai koko ihmiskunnan henkisten ja aineellisten saavutusten kokonaisuus; sivistys. Yksilön tai yhteisön henkisten tai ruumiillisten kykyjen kehittäminen tai kehittyneisyys, ajattelu- tai toimintatapojen kehittyneisyys, vakiintuneet toimintatavat." – Kielitoimiston sanakirja

 

26.06.2017
Muistatko Roska-Clubin? Sitä oli perustamassa Dj Tremont, joka on tanssittanut konemusiikkikansaa 20 vuotta – kaikki alkoi Segasta ja Radiomafiasta

Jotkut väittävät, että dj:t painavat lavalla vain nappia. Näin ei ole aina ollut, vai onko nykyäänkään? Kaksi vuosikymmentä levyjä soittanut Dj Tremont kertoo, miten konemusiikkiskene ja bileet ovat muuttuneet vuosien saatossa Tampereella ja maailmalla.

 

29.05.2017
Selvänäkijä Anitta Jemai kertoo nähneensä tulevaisuuteen jo lapsena – “Tarkoitus ei ole pelotella ketään”

30 vuotta ennustajana toiminut Anitta Jemai kertoo näkevänsä asioita käyttäen apunaan tarot-kortteja ja kristallipalloa. Hänen mukaansa näyt tulevat henkioppaalta, jonka avulla hän välittää enteitä tulevasta.

 

16.05.2017
Tällainen on mies, jolle luovutat nahkasi – “Tätä tehdään niin kauan kuin pää ja kädet toimivat”

Tatuointiliikkeet ovat täynnä artisteja, joille tuntemattomat tulevat tatuoitaviksi. Nämä ammattilaiset erottuvat toisistaan oman tyylinsä perusteella, mutta millainen ihminen tatuointikoneen takana on?

 

05.05.2017
Emma ei koskaan oppinut puhumaan ääneen – nyt hän kertoo, miten autismin kanssa eletään

Miten puhua ilman ääntä? Kuinka tulla kohdelluksi yksilönä eikä vain osana massaa? Miten selviytyä ennakkoluuloista? Emma kuuluu siihen yhteen prosenttiin suomalaisista, joilla on autismikirjoon lukeutuva diagnoosi. Heille nämä kysymykset ovat erityisen tärkeitä.

 

15.02.2017
Hei Valoa-festarikävijä, tanssi vaikket osaa – me näytämme, miten!

Paatuneinkaan rokkipoliisi ei pysty seisomaan kokonaista keikkaa kädet puuskassa. Keikkojen tiukin kriitikko naputtaa kengän kärjellään maahan tai heiluttelee sormiaan piilossa rintakehäänsä vasten. Rokkipoliisikin joraa.

 

09.01.2017
Some syrjäytti kirjat elämästäni – Kalenterikarju neuvoo tien Twitteristä takaisin kirjojen äärelle

Reunan Sami huomasi viime vuonna, että yritykset lukea kirjoja päättyivät ennen aikojaan. Laitteiden ääressä puuhaaminen ja sosiaalisessa mediassa poukkoileminen ovat vieneet keskittymiskyvyn. Uuden vuoden lupauksena hän ottaa etäisyyttä sinisestä hehkusta ja antaa enemmän tilaa kirjoille. Sitä varten hän kysyi apua Mikko “Kalenterikarju” Toiviaiselta, joka osaa olla sekä aktiivinen sosiaalisessa mediassa että raivata tilaa lukuhetkille.

 

26.11.2016
Aikuinen, kunnioita lastasi ja ala uskoa joulupukkiin

Joulupukki on lapselle totta, ja hyvä niin. Lapsia pitää suojella kyynisyydeltä, ei mielikuvitukselta.

 

22.11.2016
Älä hiljene – näin miesselittäjä yrittää tukahduttaa sinut

Mansplainaava mies ei anna naiselle puheenvuoroa ja kuvittelee tietävänsä paremmin. Hän keskeyttää, mutta ei tykkää tulla keskeytetyksi. Miesselittäjien tavoite on hiljentäminen.

 

16.11.2016
Saatan tiuskia vanhemmilleni ajattelematta sitä sen enempää – vierailu Keniassa sai minut näkemään suomalaisten kunnioituksen puutteen

En koskaan ajatellut olevani epäkunnioittava, kunnes nuori mies Keniassa kysyi minulta asiasta. Sen jälkeen olen miettinyt, missä kulkee terveen kunnioituksen raja.

 

09.11.2016
Teatterikaksikko kaipaa lisää rohkeutta näyttämöille: ”Täytyy lakata pelkäämästä, että putoamme naamallemme”

Musiikkiteatteri ei ole pelkkää höttöä, sitä mieltä ovat Jermo Grundström ja Jyri Numminen. He matkasivat muutaman mutkan kautta kohti näyttämöä eri paikoista – ja päätyivät lopulta yhteen. Nyt he tekevät teatteria yhdessä ja erikseen.

 

07.11.2016
Leirintäalue Tampereen virastotalon katolle ja kulttuurikatto Vapriikkiin – suunnittelijat kaipaavat rohkeampia ratkaisuja kaupunkiin

Suuntasimme kahden arkkitehdin kanssa kolmelle tamperelaiselle katolle miettimään, mitä tyhjällä kaupunkitilalla voisi tehdä. Rohkeutta ja leikkimielistä ajattelua kaivataan, jos mielimme nähdä kaupungin katoilta.

 

23.10.2016
Menard Mponda elättää itsensä tanssilla, vaikka sen ei pitänyt olla mahdollista

Lukiosta erottaminenkaan ei saanut Menard Mpondaa luopumaan unelmastaan. Rakkaus tanssiin ja musiikkiin toi Mpondan Tansaniasta Tampereelle. Nyt hän opettaa afrikkalaisia tansseja työkseen ja johtaa Fest Afrika -festivaalia.

 

06.10.2016
Onnea Lost In Music – tässä 10 tärppiä kymmenvuotisjuhliin

Tuoreinta musiikkia esittelevä festivaali täyttää Tampereen baarit loppuviikoksi. Jos keikkojen runsaus tuskastuttaa, nappaa LIM-suositukset tästä.

 

04.09.2016
”Luuletteko, että Eurooppa on koko maailma?” – Kirjailija Hassan Blasim haluaa keskustelua taiteesta ainaisen pakolaispuheen sijaan

Hassan Blasim pakeni Irakista, koska ei voinut pitää suutaan kiinni. Suomessa hänestä tuli kansainvälisesti menestynyt kirjailija. Menestystä enemmän hän toivoisi, että ihmiset oppisivat kirjallisuuden kautta ymmärtämään maailmaa.

 

16.08.2016
”Epävarmuus on hinta, jonka maksan vapaudesta” – unkarilainen Judit Wild vaihtoi menestysuran käsityöammattiin

Budapestiläinen Judit Wild teki kahta työtä, kansainvälistä uraa – ja söi unilääkkeitä nukahtaakseen. Kun elämästä meni pohja, hän löysi itsensä uudestaan intohimonsa avulla. Nyt hän valmistaa koruja, eikä enää vaihtaisi osaansa uraihmisen elämään.

 

30.07.2016
"Elämään kuuluu kaikenlaista sontatuuttinkia"– taiteilija Paula Huhtanen uskoo silti tien kantavan

Paula Huhtanen aikuistui kovin yllättäen, kävi Kalervo Palsan opissa, jätti pohjoisen kotiseutunsa, kasvoi taiteilijaksi ja auttoi lahjakkuuksia urallaan eteenpäin. Sitten hän repäisi itsensä irti vanhasta ja muutti maalle.

 

16.06.2016
Kaiken vanhan ei saa antaa mädäntyä – Skeittaajat herättävät vanhan tehtaan henkiin

Kaarikoirat ja swägiläiset tekevät lujasti töitä saadakseen Tampereelle harrastus- ja tapahtumapaikkoja. Viimeisimpänä he valloittivat Lielahden vanhan sellutehtaan. Hiedanrannan rosoinen helmi saa uuden elämän tänä viikonloppuna.

 

11.06.2016
”Ei kotiviiniä mansikoista vaan fight the power” – näin suurisuisesta koltiaisesta tuli Paleface

Tarinoita Intohimosta: Pitkän uran tehnyt Paleface on musiikin tutkimusmatkailija, joka on nukkunut studion suihkuhuoneessa, etsinyt räpin juuria Sahelin savannilta ja pitänyt oman päänsä aina. Hän vaatii suomalaiselta rap-musiikilta kokeilevuutta sen sijaan, että laskettaisiin some-seuraajien määrää.

 

28.05.2016
Pullukasta pojasta kasvoi hurjapää, ja isäkin löysi sirkuksen

Atte Rimpelä, 15, oli lapsena vähän pullukka eikä kovin liikunnallinen poika. Koulussa hän koki olevansa erilainen kuin muut. Sirkuksessa Rimpelästä tuli yksipyöräisellä huristeleva akrobaatti, joka uskaltaa olla outo.

 

20.05.2016
Oletko siellä, jalaton neito? Pelkuri tutustui Tampereen legendaarisiin kummituspaikkoihin

Väitetään, että monessa Tampereen historiallisessa paikassa kummittelee. Kenties traagiset kohtalot ovat innoittaneet keksimään juttuja vaeltavista hengistä. Henkisaduista pelästynyt toimittaja otti itseään niskasta kiinni ja tutustui kaupungin kummitustarinoihin.

 

17.05.2016
Tuli on luotu kulkemaan – Teemme dokumentin Abduktio-yhtyeestä

Ylöjärveläinen ”kirpputorihardcore-yhtye” Abduktio teki musiikkia, jota Suomessa yksikään muu bändi ei ole tehnyt. Yhtyeen tarina päättyi kitaristi Jukka Laajakallion äkilliseen kuolemaan. Nyt yhtye haluaa tarinalleen viimeisen luvun. Sami kertoo Tausta-tekstissä, miksi aihe on hänelle tärkeä.

 

13.05.2016
Kardo Shiwan muutti Suomeen 20 vuotta sitten – Nyt hän tanssii eikä anna rasismille valtaa

Tarinoita Intohimosta: Kardo Shiwan jänisti, voitti pelkonsa ja alkoi tanssia. Tässä jutussa hän kertoo matkastaan intohimonsa pariin. Mukaan on tarttunut kokemuksia rasismista, näytelmistä ja itsensä voittamisesta.​

 

07.05.2016
”Mie elän vain kerran, tää elää ikuisesti” – Edorfin viimeiset sanat kertovat, miltä kuoleman odottaminen tuntuu

Erik Ingebritsen käytti elinaikansa viimeiset lyönnit pukeakseen sanoiksi ajatuksensa elämästä ja kuoleman kohtaamisesta. Reunamedian Sami löysi yli kaksi vuotta vanhan, käyttämättömän haastattelunauhan juuri ennen postuumin Ikuisesti-singlen julkaisua.

 

02.05.2016
Reunamedia ja Raja Tuotanto yhdistivät voimansa – syntyi sarja intohimosta

Toukokuussa alkaa Reunamedian ja mediatuotantotiimi Rajan yhteistyönä tekemä sarja Art of Doing – Tarinoita inhtohimosta. Se on dokumettiprojekti, jossa tutustutaan tekemisen tulesta eläviin ihmisiin.

 

22.04.2016
Oletko vampyyrifani, yhteiskuntakriitikko vai luontomystikko? – Reunamedia kokosi tärpit viikonlopun mykkäfilmifestivaaliin

Mykkäelokuvafestivaali Louds Silents on vakiinnuttanut paikkansa tamperelaisena kulttuuritapahtumana. Kävijätavoite on jälleen piirun verran korkeampi, mutta tunnelmasta ei tingitä: tulevana viikonloppuna projektori raksuttaa ja live-musiikki soi.

 

16.04.2016
Tonnin setelin keksijät, Näsinneula ja siivet – Miksi Tampere on parempi kuin Helsinki?

Muutin viime syksynä Helsinkiin. Pääkaupungissa asuessani olen miettinyt, millä mittareilla entinen kotikaupunki on parempi kuin nykyinen.

 

30.03.2016
Perhe teki Reinojen kaltaisia tossuja, mutta sota vei vanhan elämän

VOIONMAA TULI REUNALLE: Eine Peltolan perheessä valmistettiin tossuja, jotka tuovat Peltolan mieleen Ainot ja Reinot. Sota pakotti perheen muuttamaan, ja tossut jäivät. Nyt Peltola kertoo perheensä ja tossujen tarinan.

 

02.03.2016
Duunariduo nosti Tampereen suomirap-kaupunkien kärkeen

03Crew-kollektiivin perustaneet Jukka Ikonen ja Hans Koivu halusivat Tampereelle enemmän keikkoja, joille itse menisivät. Nyt he isännöivät kaupungin suosituimpia rap-bileitä, joissa käyvät kaikki työläisistä hipstereihin.

 

14.02.2016
Uusi esihistoria – Kun kaikki on vain bittivirtaa

Reunamedia Voionmaalla: Laitan viestin Snapchatiin. Tiedän, että se on kadonnut sieltä vuorokauden kuluttua. En silloin ajattele sitä, mutta kaikki muukin tietomme lopulta katoaa kuin koko nykyaikamme olisi yksi suuri Snapchat-keskustelu, jonka data-arkeologit yrittävät pelastaa.

 

10.02.2016
Tiedän olevan hyvää ja kaunista enemmän kuin unelma onnesta

VOIONMAA TULI REUNALLE: Milloin viimeksi avasit silmäsi kauneudelle ympärilläsi? Nea lähti kuvaamaan Tampereen kaduille talvisena pakkaspäivänä. Syntyi tarina sydänäänistä.

 

19.01.2016
Reunalla kaunis on maailma

Viime vuosi oli yksi elämäni rankimmista, koska pelkään kaikkea. Siksi Reunan perustaminen oli erinomainen kokemus. Kiitos siitä kuuluu teille.

 

10.01.2016
5 (+ 1) ennustusta vuodelle 2016

Vuonna 2015 Tampereella tapahtui: Ruma suljettiin, delfinaario päätettiin lopettaa, Cheek palasi lavoille, Ryanair katkaisi toistaiseksi lentoyhteytensä ja uusi uljas paikallinen verkkojulkaisu Reunamedia sai alkunsa. Tein viime vuoden alussa omat ennustukseni tulevasta vuodesta. Nyt on aika tarkastella ennustusten paikkansapitävyyttä ja tehdä katsaus tulevaan vuoteen.

 

03.01.2016
Uusi vuosi, anna armoa

Uusi vuosi, uusi minä, eikö vain? Niinhän meidät on ohjelmoitu. Ja kun tavoitteet on saavutettu, olemme tyytyväisiä? Tuskin.

 

18.12.2015
Nykyajan seppä valmistaa niin erotiikkamessujen käsirautoja kuin taidettakin

Jo Kalevalassa kerrotaan taruja sepästä, joka takoi taivaan kannen ja kultaisen Sammon. Vuosisatoja vanha seppäperinne on nykyään kutistunut muutamaan kymmeneen ammattilaiseen. Mikä saa hakeutumaan sepäksi vielä 2000-luvulla?

 

16.12.2015
Keltainen talo tyhjennetään, mutta yhteisö elää

Reunamedia kävi paikan päällä, kun Keltaisen talon tyhjennys alkoi. Jukka Nousiainen kertoo haastattelussa, miksi vapaata kulttuuritilaa tarvitaan enemmän.

 

29.11.2015
Rakas joulupukki, toivon maailmanrauhaa ja kauheimpia joululauluja

Olen saanut tarpeekseni Heinillä härkien kaukalosta, Oi kuusipuusta ja muista joulun perinteisistä hittipotpureista. Siksi keräsin listan vaihtoehtoisia joululauluja.

 

20.11.2015
Reuna-live: Nicolas Kivilinna

Reunamedian uusi videosarja esittelee tamperelaisia bändejä, jotka kaikkien tulisi tuntea.

 

13.11.2015
Reunamedia löysi aidon Reunan ja palasi takaisin Tampereelle

Suomessa on oikeasti alue, jonka nimi on Reuna. Se sijaitsee aivan Pohjois-Vantaalla, kaupungin – noh – reunalla. Tämä on tarina siitä, mitä Reunasta löytyi.

 

13.11.2015
Piri-plazalla kaikki ok: Skeittarit tahtovat hyödyntää käyttämättömän kaupunkitilan

Kaksikymmentä vuotta sitten skeittausta pidettiin lähinnä nuorten marginaaliryhmän häiriköintinä. Pirkanmaan Kaarikoirien jäsenet ovat taistelleet puhdistaakseen harrastajien maineen Tampereella. Nyt he haaveilevat skeittipaikasta, jonka ympärille rakentuisi kokonainen urbaanin kaupunkikulttuurin keskus.

 

25.10.2015
Miten yökerhohistoriaa luetaan?

Kirjoitin artikkelin Tampereen keskustan yökerhohistoriasta. Se herätti sekä kiitosta että pahennusta. Ennen kaikkea se on kuitenkin herättänyt kysymyksen siitä, mikä oikeastaan on yökerho.

 

24.10.2015
Teetkö tuttaviesi elämästä jatkuvaa työhaastattelua?

Työ määrittää ihmisen identiteettiä niin voimakkaasti, että työtön on vaarassa menettää minuutensa. Samalla tuttavien väliset keskustelut ovat alkaneet muistuttaa asioimista TE-toimistossa.

 

21.10.2015
Pariisin Kevät päättyi, siksi tarvitaan tauko

Pariisin Kevät ei onnistu suuren yleisön kumartelussaan. Sen todisti viime viikonlopun veto, joka oli tyhjä ja tunteeton.

 

21.10.2015
Lost In Music kameran linssin läpi katsottuna

Lost In Music päräytti Tampereella lokakuun puolivälissä. Pyörimme festariviikonloppuna ympäri Tamperetta. Mitä muistikorteille ja someen tallentui?

 

07.10.2015
”Haloo, tässä puhuu Tampereen viimeinen puhelinkoppi” – Vanhojen rakennusten uusi elämä alkaa adoptoinnista

Tiesitkö, että Pirkanmaalla voi adoptoida muinaisjäännöksiä ja vanhoja rakennuksia? Maakuntamuseon aloittaman toiminnan tarkoituksena on pitää huolta kulttuurikohteista. Puhelinkoppi, viljamakasiini ja muinaishauta ovat esimerkkejä paikoista, jotka on adptoitu Tampereella. Niillä on takanaan pitkä historia – ja monia tarinoita kerrottavanaan. Jos rakennukset ja kivet osaisivat puhua, ne sanoisivat jotakuinkin näin.

 

02.10.2015
Pirkanmaan reunalla: Voiko Sastamalassa tehdä pyhiinvaelluksen?

Reunamedian tekijät kiertelevät Pirkanmaan vähemmän tuttuja kuntia. Tuomas suuntasi Sastamalaan, koska halusi täyttää kymmenen vuoden kirkkokiintiönsä kerralla. Valitettavasti kotimaisiin kirkkoihin ei mennä noin vain.

 

27.09.2015
Pirkanmaan reunalla: Kummitukset kolistelevat Kuhmalahden Taidepappilassa

Reunamedian tekijät kiertelevät Pirkanmaan vähemmän tuttuja kuntia. Kangasalaan kuuluvan Kuhmalahden perukoilta löytyy kokemisen arvoinen Taidepappila. Isäntä Teemu Luoto on asunut siellä yli 40 vuotta. Sinä aikana on syntynyt paljon taidetta ja muutama tuttavuussuhde kummitusten kanssa.

 

24.09.2015
Syyrialaistaiteilija seuraa synnyinmaansa tilannetta huolissaan: ”Kaikki uhrit ovat kuolleet turhaan”

Jan Jwan Kurimi on syyrialaistaiteilija, joka jätti kotimaansa rautakäden puristuksen. Elämä kuljetti Tampereelle, jossa hän muun muassa muokkasi kansalliseepoksemme uuteen uskoon.

 

15.09.2015
Pirkanmaan reunalla: Miksi alle 30-vuotias haluaisi asua Mäntässä?

Reunamedian tekijät kiertelevät Pirkanmaan vähemmän tuttuja kuntia. Juuso halusi palata äitinsä entiseen kotikuntaan Mänttään, jossa on nuoruuttaan viettänyt. Mitä nuori tai nuori aikuinen voi ylipäänsä tehdä Mäntässä?

 

07.09.2015
Pirkanmaan reunalla: Mitä Juupajoen tyhjillä tiloilla voisi tehdä?

Reunamedian tekijät kiertelevät Pirkanmaan vähemmän tuttuja kuntia. Vilma-Lotta kiinnostui Juupajoen tyhjistä tiloista, joiden hyödyntämiseen hän kehitteli muutaman idean. Matkalla tutustuttiin Kimmoon. Mikä sai hänet muuttamaan Helsingistä Juupajoelle?

 

29.08.2015
Syksy on täällä – kokosin neljä opiskelijahintaista suositusta Tampereella viihtymiseen

Tampereen kadut täyttyvät taas uusista opiskelijoista. Tuutorien opastuksella hahmottuu nopeasti kaupungin perusrakenne, Keskustorin ympäristö ja tärkeimmät menomestat. Tässä kuitenkin vinkit Tampereen helmiin, joiden löytäminen on vaatinut hieman perusteellisempaa kaupungin tuulien nuuhkimista.

 

23.08.2015
Työleiri vai keidas keskellä kaupunkia? Siirtolapuutarhamökkien omistajat kertovat

Ikäni kerrostalossa asuneena olen usein kaihoisasti katsellut siirtolapuutarhakyliä. Mietin, ovatko ne ennemmin rentoutumisen paikkoja vai työleirejä. Kävin kysymässä tamperelaisilta.

 

15.08.2015
Tampere, olet rakkauteni

Menin viime viikolla naimisiin ja aloin miettiä rakkautta. Mitä kaikkea ihminen voi rakastaa? Ainakin kotikaupunkiaan, jos se on yhtä ihana kuin Tampere.

 

03.06.2015
Kuulumaton kulttuuri kohtasi istutetun aistin – kuihduttaako tekniikka viittomakielen?

Vuonna 1995 viittomakielisten oikeudet turvattiin perustuslailla. Samana vuonna Suomessa alettiin leikata sisäkorvaistutteita, joiden avulla kuurot voivat kuulla. Laki toi oikeudet, joita ei sisäkorvaistutteen takia ehkä tarvita tulevaisuudessa. Silloin viittomakieli voi olla hiipunut pois.

 

27.04.2015
Loud Silentsin kasvogalleria, osa 3

Ilman kävijöitä mikä tahansa festivaali on turha. Ilman tekijöitä se ei edes synny. Tapasimme Loud Silentsin sykkeessä olleita.

 

26.04.2015
Loud Silentsin kasvogalleria, osa 2

​Ilman kävijöitä mikä tahansa festivaali on turha. Ilman tekijöitä se ei edes synny. Tapasimme Loud Silentsin sykkeessä olleita.

 

25.04.2015
Loud Silentsin kasvogalleria, osa 1

​Ilman kävijöitä mikä tahansa festivaali on turha. Ilman tekijöitä se ei edes synny. Tapasimme Loud Silentsin sykkeessä olleita.

 

24.04.2015
Tämä mies löytää sinut, jos sinä et löydä mykkäelokuvien luo

Multi-instrumentalisti Stephen Horne on Loud Silents -festivaalin kirkkain tähti, joka kuuluu Lontoon, Cannesin ja Berliinin elokuvafestivaalien vakisäestäjiin. Horne kertoi Reunamedialle, mitä mykkäelokuvamuusikolta vaaditaan ja miksi kahdeksankymppisiä filmivanhuksia kannattaa mennä katsomaan.

 

24.04.2015
Huhtikuu on kuukausista julmin

T. S. Eliotin runo Autio maa nousee mieleeni näinä päivinä. Mikä huhtikuusta tekee niin julman?

 

23.04.2015
Viehko vaaran tunne yhdistää Verneri Pohjolaa ja lähes 100-vuotiasta mykkätrilleriä

Kuka soutaa öisellä merellä ruumisarkun kanssa? Mykkäelokuva Meren kasvojen edessä painostaa vinksahtaneella tunnelmallaan. Elokuvaa säestävä Verneri Pohjola ei niin ikään kaihda vaaroja. Hän hyppää rohkeasti soittamaan nuorempiensa kanssa, vaikka tuntee itsensä Nestoriksi eikä kaikki mene aina suunnitelmien mukaan.

 

17.04.2015
Terveisiä elokuvakollegoille: Tarinallisuus on kahlitsevaa, manipuloivaa ja aliarvioivaa

Elokuvafestivaali Loud Silents järjestetään viikon päästä. Tampereella nähdään muun muassa ohjaaja Mika Taanila, joka valtaa lavan äänekkään Circle-yhtyeen kanssa. Taanila kaipaisi elokuvantekoon vähemmän juonia ja pelokkuutta.

 

26.03.2015
Naurattaako toimittajan huumori? Valtasimme avoimen lavan stand upilla

Aloittelevien koomikoiden open mic -illat ovat erittäin suosittua viihdettä maailmalla, mutta Pirkanmaalla avoimien lavojen ohjelmisto koostuu lähinnä musiikista. Kokeilimme, miten toimittajan jutut toimivat tamperelaisessa baarissa.

 

13.03.2015
Tampereen patsaat näyttävät Helsingille belfiet

Tässä mallia helsinkiläispatsaille! Vuonna 2015 selfiet ovat jo vanha juttu, ja patsaidenkin on oltava valmiita paljastamaan itsestään enemmän.

 

08.03.2015
”Ei ole merkitystä, mitä jalkojen välissä on” – toimitusjohtaja ja kaksi muuta pelialan naista kertovat tarinansa

Suurin osa maailman peleistä on edelleen miesten tekemiä, mutta naisten määrä alalla kasvaa jatkuvasti. Kolme pirkanmaalaista pelialan naista kertoo, miten peleistä tuli heidän ammattinsa ja miksi sukupuolella on merkitystä – vai onko?

 

06.03.2015
Haastan turisti-infon suositukset – nämä 5 paikkaa sinun täytyy nähdä Tampereella

Otin selvää, mitä paikkoja Tampereelle saapuville turisteille suositellaan. Tarjoan vaihtoehdoksi viisi samankaltaista mutta suotta vähemmän tunnettua vierailukohdetta.

 

27.02.2015
Älä anna kirjaston kuolla! 5 syytä käydä kirjastossa

Me suomalaiset käymme kirjastossa vuosi vuodelta harvemmin. Toivoakin silti on – varsinkin Pirkanmaalla. Olemme täällä Suomen toiseksi aktiivisimpia kirjastonkäyttäjiä.

 

15.02.2015
Suomirockin henkiinherättäjä ei pidä itseään minään

Muusikko Jukka Nousiaista on kehuttu suomirockin uudistajaksi ja nousevaksi nimeksi. Hän on myös ihminen, joka ei pidä itseään mitenkään erikoisena ja pelkää kulttuurin kuolemaa.

 

15.01.2015
Aukeaako tie, jos sitä raivaa luova tuho?

Paleface saapuu helmikuussa Pirkanmaalle. Kerroimme räppärille tamperelaisesta Raja-yhteisöstä. Mitä maamme tunnetuin kalpeanaama ehtii sanoa tunnissa syrjäytymisestä, taloudesta ja politiikasta? Entä miltä kuulostaa biisilista, joka vie hiphopin alkulähteille?

 

15.01.2015
Kun sivellin ei riitä, on tartuttava kannuun

Lähdimme kierrokselle Tampereen tärkeimpiin graffitinmaalauspaikkoihin. Spraymaali on kulkenut oppaamme mukana yli 20 vuotta, eikä katutaidetta ole tehty vain luvallisissa paikoissa.