Reunamedia tekee Pirkanmaan festivaalien Sananvapauden tarina -videosarjan – mainosyhteistyö merkitään selvästi

Sananvapauden tarina -videosarjan intron teoksen teki tamperelaistunut taiteilija Ville Färsaaret.

Reunamedia tekee Pirkanmaan festivaalien Sananvapauden tarina -videosarjan – mainosyhteistyö merkitään selvästi

Sananvapauden tarina -videosarjan intron teoksen teki tamperelaistunut taiteilija Ville Färsaaret.
Valtioneuvoston rahoittaman Suomi 100 -teeman mikrodokumenttisarja taltioi 27 festivaalin sananvapautta käsittelevät ohjelmanumerot. Sananvapauden tarina -sarja on kaupallista yhteistyötä, joka merkitään lukijalle selvästi.

Reunamedia osallistuu Suomen 100-vuotisjuhliin toteuttamalla Pirkanmaan festivaalit – Pirfest ry:lle videosarjan, joka taltioi 27 maakunnan festivaalin sananvapautta käsittelevät ohjelmanumerot. Sarja alkoi helmikuussa Valoa-festivaalien jääveistoksista ja päättyy itsenäisyyspäivänä, kun kaikista videoista julkaistaan yksi pitkä videokooste. Sarja on osa valtioneuvoston kanslian rahoittamaa Suomi 100 -kokonaisuutta.

Sananvapaus on ollut historiallisesti erittäin tärkeä käsite taiteilijoille. Taide on ollut merkittävä alusta mielipidevaikuttamiselle, niin hyvässä kuin pahassakin. Videosarjassa tutustutaan taidekentän näkökulmiin sananvapaudesta ja sen rajoista, kunkin festivaalin aihealueen perspektiivistä.

Yhteistyö Pirfestin kanssa on Reunamedialle luontevaa, sillä haluamme kertoa lukijoillemme kiinnostavia tarinoita ja näkökulmia Pirkanmaan alueelta. Videosarja haluttiin tehdä journalistisella otteella, mikä myös sopii Reunamedian toimintaan.

(Juttu jatkuu videon jälkeen.)

Näet Sananvapauden tarina -videosarjan ensimmäiset videot alta:

Videosarja on kuitenkin kaupallista yhteistyötä.

Videot tehdään Pirfestin omalle Youtube-kanavalle, ja osa videoista saa tilaa myös Reunamedian sivuilla. Vaikka videosarjaa tehdään journalistisin periaattein, se ei ole omaa journalistista tuotantoamme. Siksi merkitsemme videojutut selkeästi mainoksiksi kunkin jutun pääkuvan päällä näkyvällä €-logolla, joka erottaa jutun omasta sisällöstämme. Facebookiin jakaessa merkitsemme saatetekstiin näkyviin, että postaus on osa mainosyhteistyötä.

Natiivimainonta on syystäkin journalismin etiikkakeskustelun hampaissa, sillä journalismin ja mainoksen raja yritetään hämärtää, mikä taas rapauttaa median luotettavuutta. Parhaimmillaan natiivimainonta voi tarjota mahdollisuuksia hienoihin juttuihin ja antaa esimerkkiä uusien rahoitusmallien toteuttamiselle niin, ettei epäselvyyksiä synny.

Olemme varautuneet tekemään kaupallista sisältöyhteistyötä myös tulevaisuudessa. Alla on Reunamedian eettiset ohjeistukset, joita sovellamme tehdessämme natiivimainosyhteistyötä. Nämä ohjeet löytyvät myös edellä mainittua €-täppää klikkaamalla.

1) Reunamedia ei allekirjoita yritysten kanssa sopimuksia, jotka rajoittavat sen journalistista työtä tai vaarantavat journalistin ohjeiden toteutumisen.

2) Reunamedia on ensisijaisesti journalistinen julkaisu, ja Reunamedian journalisteja velvoittavat journalistin ohjeet. Reunamedian journalistit ovat aina velvollisia journalistin ohjeisiin vedoten tuottamaan riippumatonta journalismia myös mainosasiakkaistaan journalistisia tiedonhankintakeinoja käyttäen. Tähän ei vaikuta mahdollinen aiempi tai käynnissä oleva mainosyhteistyö asiakkaan kanssa.

3) Reunamedian journalisti ei kuitenkaan ensisijaisesti saa käyttää mainosyhteistyöasiakkaalta saamiansa tietoja journalistisen työn tekemiseen.

4) Reunamedian journalisti voi kuitenkin painavista yhteiskunnallisista syistä käyttää natiivimainosyhteistyössä hankkimaansa tietoa myös journalistisessa työssä journalistin ohjeissa mainitulla tavalla.

5) Jos yhteistyön aikana paljastuu tietoja, jotka asettavat jomman kumman sopimuksen osapuolen yhteistyön vuoksi epäedulliseen valoon, kummalla tahansa osapuolella on oikeus purkaa sopimus välittömästi. Mainosmateriaali poistetaan Reunamedian sivuilta välittömästi, kun sopimus puretaan.

6) Reunamedian sivuilla julkaistu mainosmateriaali perustuu faktatietoon. Mikäli faktoissa on virhe, se oikaistaan journalistin ohjeissa mainitulla tavalla.

Jaa juttu: