Hei Valoa-festarikävijä, tanssi vaikket osaa – me näytämme, miten!

Hei Valoa-festarikävijä, tanssi vaikket osaa – me näytämme, miten!

Paatuneinkaan rokkipoliisi ei pysty seisomaan kokonaista keikkaa kädet puuskassa. Keikkojen tiukin kriitikko naputtaa kengän kärjellään maahan tai heiluttelee sormiaan piilossa rintakehäänsä vasten. Rokkipoliisikin joraa.

Mutta älkööt rokkipoliisit olko huolissaan! Tanssi on luonnollinen musiikin aiheuttama reaktio eikä sitä tulisi hävetä. Siksi haluamme ojentaa auttavat kätemme ja antaa mallia erilaisista tavoista tanssia.

Valoa Festival tuo tänä viikonloppuna Tampereelle musiikkia laidasta laitaan. Me esittelemme kuusi tapaa tanssia kuudella festivaalin keikalla.

Dr. Feelgoodissa maineeseen noussut legendaarinen brittiläinen kitaristi Wilko Johnson nousee perjantaina Olympia-korttelin lavalle. Suoraviivaisen kitararockin ystävän kannattaa siis virittää ilmakitaransa ja suunnata kohti Tampereen tuoreinta keikkapaikkaa. Johnsonin keikalla joraajan on helppo tempautua mukaan vanhan liiton meininkiin ja asettaa kätensä näkymättömälle kaulalle. Ilmakitarointia voi halutessaan täydentää Johnsonmaisella duck walkilla.

Wilko Johnson pe 17.2. klo 23 Olympia-korttelissa.

Night Lovell kurvaa Euroopan-kiertueellaan myös Tampereen Pakkahuoneelle. Kanadalainen trap-sensaatio johdattaa kuulijan todellisuuteen, jossa basso puskee takaraivoon voimalla, joka notkauttaa pään väkisin eteenpäin. Night Lovell laittaa siis automaattisesti joraajan pään nykimään, mutta suosittelemme tunnustelemaan myös käsiesi halua liikkua.

Night Lovell pe 17.2. klo 00 Pakkahuoneella.

Valoa-festivalin proge-ilta tarjoaa harvinaislaatuisen mahdollisuuden juhlia suomiprogea tai tutustua siihen. Wigwam Revisited, Vesa Aaltonen Proge Band ja Sammal tarjoavat katsauksen suomiprogen historiaan aina sen kultakaudesta tähän päivään. Koska proge saattaa yllättää jorailijan, suosittelemme tekemään tanssiliikkeistä helpoimman, eli sulkemaan silmät. Anna musiikin maalata progressiivinen maisema mieleesi.

Proge-ilta Olympia-korttelissa la 18.2.
20.45 Sammal
21.45 Vesa Aaltonen Proge Band
23.00 Wigwam Revisited

Tallinnalainen Zebra Island on sielunruokaa synapopin ystäville. Vaikka Zebra Island kutsuukin tanssijaa heilumaan hartaasti silmät kiinni kuplivien rytmien tahdissa, suosittelemme jorailijoille jotain muuta. Repäise ja nosta kädet ilmaan! Mikä tahansa tuntuu paremmalta, kun sen tekee kädet ilmassa.

Zebra Island la 18.2. klo 21.15 Klubilla.

Hollow Talk! Nyt se on mainittu. Choir of Young Believers on kuitenkin enemmän kuin Silta-sarjan tunnari. Se on onnistunut tekemään varsin mielenkiintoista indiepoppia ja kehittämään soundiaan levy levyltä. Vaikka Choir of Young Believersin musiikissa on tietynlainen melankolinen pohjavire, suosittelemme yhtyeen tanskalaisuuden kunniaksi kokeilemaan hyggemäistä joraamista. Hygge syntyy, kun tekee jotain asiaa kiireettömästi, rennosti ja nautiskellen.

Choir of Young Believers la 18.2. klo 22 Pakkahuoneella.

Matti 8:n ja tuottaja Handshakingin muodostamaa Töölön Ketterää on tituleerattu suomigrimen uudeksi valtiaaksi. Töölön Ketterä meininki on nimensä mukaisesti ketterää. Takovat rytmit tartuttavat kuulijaan energiaa, joka pakottaa hytkymään mukana. Anna energian virrata koko kroppaasi ja tunnustele, virtaako se myös ketterään keskivartaloosi. Virtaa se!

Töölön Ketterä la 18.2. klo 01 Klubilla.

Jaa juttu: