Sponsoroitu juttu

Dave Lindholmin elämä olisi helvettiä ilman kitaraa, tasa-arvo löytyy tanssilattialta ja kaikilla on oikeus laulaa

Sponsoroitu juttu

Dave Lindholmin elämä olisi helvettiä ilman kitaraa, tasa-arvo löytyy tanssilattialta ja kaikilla on oikeus laulaa

MAINOS Reunamedia tuottaa Pirkanmaan festivaalit – Pirfest ry:lle Sananvapauden tarina -videosarjaa, jossa taltioidaan 27 pirkanmaalaisen festivaalin sananvapautta käsittelevät ohjelmanumerot.

Alkukesästä pidettyjen Tanssivirtaa Tampereella-, Tampere Guitar Festival- ja Tampereen Sävel -festivaalien sananvapausohjelmat ottivat kukin kantaa teemaan omien taiteenalojensa kautta.

Tampereen Sävel -tapahtuman taiteellinen johtaja Sanna Valvanne kokee tärkeäksi, että jokaisella on oikeus laulaa. Meillä on jokaisella kaunis ja yksilöllinen ääni, joka pitää päästää vapaaksi.

Tampereen Sävel on kansainvälinen vokaalimusiikin festivaali, joka on järjestetty Tampereella joka toinen vuosi jo 1970-luvulta asti. Festivaali sisältää muun muassa yhtyelaulukilpailun, erilaisia konsertteja ja kursseja kuoronjohtajille ja laulajille.

Lasten ja nuorisokuorojen Songbridge-konserttissa esiintyi kolme lahjakasta kuoroa Jyväskylästä, New Yorkista ja Indonesiasta. Konserttia varten tilattiin kolmelta eri säveltäjältä sananvapaudesta kertova kappale.


Sananvapauden tarinan neljännessä osassa esiintyy 13. kertaa järjestettävän Tampere Guitar Festivalin virallinen kitaralähettiläs Dave Lindholm. Tällä kertaa keskustelun avaukseen ei tarvita sanoja. Blues-muusikko puhuttelee yleisöään kitaransa avulla.

Videolla muun muassa Juha Vainio- ja Erikois-Emma -palkinnot saanut pitkän linjan laulaja-lauluntekijä esittää kappaleen nimeltä Mountside Sue. Tampere Guitar Festivalilla Lindholm esiintyy yhdessä Heikki Silvennoisen ja Pepe Ahlqvistin kanssa SF Blues- kokoonpanossa.


”Me olemme kaikki tasa-arvoisia tanssilattialla.”

Urbanapan taiteellinen johtaja, tanssitaiteilija ja koreografi Sonya Lindfors toi Tanssivirtaa Tampereella -festivaaleilla tanssin takaisin kadulle. Swag Lessons -tanssiteos nähtiin joka päivä Tampereen katukuvassa, joko Keskustorilla tai Tampereen taidemuseolla.

Swag Lessons on muuttuva konsepti, josta Lindfors on esimerkiksi pitänyt luentoja. Keskustorille räätälöity tanssiteos oli useasta osasta koostuva kollaasi, joka yhdisteli rentoa hengailua, hiphopin kehollisuutta ja ennen kaikkea kutsui sekä ohikulkijoita että festivaaliyleisöä mukaan tanssin pyörteisiin. Teos on kunnianosoitus Adrian Piperin teokselle Funk Lessons.

Pirfestin 27 jäsenfestivaalia osallistuvat vuoden aikana Suomen 100-vuotisjuhliin käsittelemällä ohjelmistossaan sananvapautta. Sananvapauden tarina -videosarja esittelee vuoden aikana kunkin festivaalin tempauksen.
Sarja on Reunamedian kaupallista yhteistyötä, josta voit lukea lisää Tausta-jutustamme.

Jaa juttu: