Onnea Lost In Music – tässä 10 tärppiä kymmenvuotisjuhliin

Alma saapuu Tampereelle. Kuva: PME Records

Onnea Lost In Music – tässä 10 tärppiä kymmenvuotisjuhliin

Alma saapuu Tampereelle. Kuva: PME Records
Tuoreinta musiikkia esittelevä festivaali täyttää Tampereen baarit loppuviikoksi. Jos keikkojen runsaus tuskastuttaa, nappaa LIM-suositukset tästä.

Ympäri Tamperetta levittäytyvä Lost In Music -festivaali järjestetään tänä vuonna kymmenettä kertaa. Kuten aiempina vuosina, baareissa ja ravintoloissa esiintyy koko joukko nousevia artisteja. Reunamedian oma rokkipoliisi Tuukka Tuomasjukka kokosi festivaalin lukuisten esitysten joukosta kymmenen kiinnostavinta keikkaa.

Tommishock & Kalifornia-Keke

Ruger Hauer esiintyy perjantaina Yo-talolla, mutta jatkon kannalta kiinnostavinta on seurata yhtyeen Tommishockia, jonka soolouralta puuttuu vielä hype. Breikkaamisen kynnyksellä oleva artisti julkaisi viime kuussa hienon Ydintalvi-singlen, joka on ensimmäinen nosto miehen seuraavalta soolo-EP:ltä. Kuullaanko Passionin yhteiskeikalla muutakin uutta materiaalia?

Pe 7.10. klo 21 @ Bar Passion.
Kuva: Kyösti Karila

Lassi Valtonen

Jos olet istunut viime vuosina Tampereen baareissa, olet todennäköisesti törmännyt Lassi Valtoseen. Aktiivisesti pubikeikkaa heittänyt muusikonrenttu on julkaissut nyt toisen albuminsa, jota on kehuttu runsaasti. Vaikka nimeen olisikin jo turtunut, vaikuttava kokonaisuus kannattaa käydä kuuntelemassa Lost In Musicin kellarikeikalla. Idols-leima voi ehkä viimein väistyä.

Pe 7.10. klo 22.30 @ Henry’s Pub.
Kuva: Sony Music Finland

Green Light District

Valtonen ei ole LIM-perjantain ainoa kilpailumenestyjä. Green Light District sijoittui viime vuonna toiseksi kansainvälisessä Emergenza-bändikilpailussa. Oikeita soittimia käyttävä hip hop -yhtye yhdistää räpin, funkin ja torvisektiot. Lahjakas bändi muistuttaa Roope Salminen & Koirat -yhtyettä, kun se vielä oli bilebändi eikä laulanut pämppäämisestä, päänsärystä ja pippeleistä.

Pe 7.10. klo 23.45 @ Henry’s Pub.
Kuva: Pressikuva

Antti Paalanen

Perjantaina Telakalla kuullaan useita kansanmusiikkiartisteja, joista viimeinen on kolmirivistä haitaria väkivaltaisesti soittava Antti Paalanen. Kimmo Pohjoselta oppeja saanut muusikko rikkoo harmonikan ja tanssimusiikin rajoja kuin Pekko Käppi jouhikon roolia. Jos kansanmusiikki tuntuu vanhanaikaiselta vitsiltä, mene Telakalle kuuntelemaan Paalasta. Et pety.

Pe 7.10. klo 00.30 @ Telakka.
Kuva: Ulla Nikula

Alma

On vaikea uskoa, että Alman keikka perjantai-iltana on vasta toinen, jonka hän tekee Suomessa – niin paljon laulajasta on puhuttu. 20-vuotias lupaus teki debyyttinsä kesällä Flow’ssa, minkä jälkeen hän on kiertänyt Saksassa. Jos menet katsomaan Lost in Musicissa vain yhden keikan, mene Pakkahuoneelle tarkistamaan Elton Johninkin diggaama artisti.

Pe 7.10 klo 02 @Pakkahuone.
Kuva: PME Records

Afromikko

Tiedotteissa ja tapahtumakuvauksissa mainitaan kerta toisensa jälkeen, kuinka Afromikko on ”menneen ajan lumoa pullollaan oleva limudiskojen pörröpäinen Fonzie”. Useissa bändeissä vaikuttanut artisti tekee suomenkielistä populaarimusiikkia, jossa riittää jenkkitunnelmaa ja juustoa. Oi oi -sinkku soi keväällä runsaasti Radio Suomessa, ja potentiaalia on paljon.

La 8.10. klo 22 @TTT-klubi.
Kuva: Playground Music Finland

Retro Station

Onko kitaravetoinen indie jo passé? Retro Station roikkuu tyylissä, mutta tekee sen omaperäisellä tavallaan. Pasassa ja Jaakko Aukustissa vaikuttavat muusikot ovat julkaisseet verkkaisesti singlejä ja soittaneet muutamaan kertaan Tavastiallakin. Jos ei muuta, herroilta voi odottaa ainakin huumorintajua – yhtyeen nimi kun on väännös takavuosien Metro Station -poikabändistä.

La 8.10. klo 22 @ Jack The Rooster.
Kuva: Rasmus Hartikainen, Otto Piispanen

Negatiiviset Nuoret

Mä oon niin ruma, Rakkaus on pelkkää painetta palleissa, Mutsi. Rap-levy-yhtiö Rähinä hämmensi kiinnittämällä lahtelaisyhtyeen, joka vetää Atomirotta-henkisesti räppiä rockin päälle. Simppelit kappaleet eivät ehkä ole mestariteoksia, mutta kuulostavat juuri sellaisilta, jotka toimivat livenä. Tänne kannattaa mennä, jos Pää Kii, skeittipunk ja kaupallisen musiikin tulevaisuus kiinnostavat.

La 8.10. klo 22.30 @ Henry’s Pub.
Kuva: Rähinä Records

Dalindèo

Lost In Musicissa on tänä vuonna myös hyvä kattaus jazzia, jota voi kuulla perjantaina Ylioppilasteatterilla ja lauantaina Telakalla. Ricky Tick Big Bandista tunnettu Valtteri Laurell Pöyhönen tarjoaa Dalindèo-yhtyeensä kanssa klubijazzia, joka ottaa vaikutteita laajalti rautalangasta, surfista ja uudella Slavic Souls -levyllä myös tangosta.

La 8.10. klo 23.45 @ Telakka.
Kuva: Miikka Pirinen

Tryer

Yksi kotimaisen hardcoren kovimmista nimistä peruutti viime vuonna Lost In Music -keikkansa sairastapauksen vuoksi. Korvaava keikka järjestyi samaan baariin, jossa Tryerin piti viimeksikin olla. Yhtye on kertonut esittävänsä runsaasti uutta materiaalia, joten paikalla päästään ennakoimaan uutta levyä. Lämmin suositus suomi-hardcoren ja rehellisen rocklyriikan ystäville.

La 8.10. klo 00 @ Dog's Home.
Kuva: If Society

Jaa juttu: