Selvänäkijä Anitta Jemai kertoo nähneensä tulevaisuuteen jo lapsena – “Tarkoitus ei ole pelotella ketään”

Selvänäkijä Anitta Jemai kertoo nähneensä tulevaisuuteen jo lapsena – “Tarkoitus ei ole pelotella ketään”

30 vuotta ennustajana toiminut Anitta Jemai kertoo näkevänsä asioita käyttäen apunaan tarot-kortteja ja kristallipalloa. Hänen mukaansa näyt tulevat henkioppaalta, jonka avulla hän välittää enteitä tulevasta.

Tulevaisuuden ennustaminen on kautta aikojen kiinnostanut ihmisiä. Jo muinaisessa Lähi-idässä harjoitettiin ennustamista. Suomessakin toimii lukuisa joukko ennustajia, joille on mahdollista varata henkilökohtaisia tapaamisia tai soittaa maksullisille puhelinlinjoille.

Totena ennustuksia ei kannattaa ottaa, mutta ainakin ennustaminen tarjoaa oivaa viihdettä. Kiinnostavaa on se, millaisia asioita ihmiset ennustajilta haluavat kuulla ja millaiset ihmiset väittävät näkevänsä tulevaisuuteen.

Anitta Jemai kertoo nähneensä tulevaan koko ikänsä. Pienenä tyttönä hän itki isän kuolemaa, vaikka isä oli vielä hengissä. Muutaman vuoden kuluttua isä kuoli. Teini-iässä Jemai näki kertomansa mukaan ensimmäisen kerran entisiä elämiä peilin kautta. Hän oli näyissään japanilainen sotilas ja ranskalainen nainen.

Jemai opiskeli 1980-luvulla shiatsu-kurssilla, jolloin hän alkoi nähdä keittiön seinällä filminä asioita, jotka hänen mukaansa tapahtuivat hetkeä myöhemmin.

– Tätini oli kylässä, ja näin filmillä tämän tädin siskon eli toisen tätini puhelinsoiton. Kummallista oli se, ettei tämä toinen tätini yleensä koskaan soitellut minulle. Tällä kertaa hän kuitenkin soitti ja kyseli bussista, jolla kylässä ollut tätini oli lähtenyt, jotta voisi mennä tätä vastaan, Jemai kuvailee kokemustaan.

1980-luvulla Jemai muutti Tampereelta Vaasaan ja perusti ensimmäisen yrityksensä. Tarkoitus oli tehdä shiatsu-hoitoja asiakkaille, mutta toisin kävi.

– Tuntuu, että kaikki Vaasan naiset kävivät luonani. Minusta tuli sitten vain selvänäkijä, hän muistelee.

Jemai teki selvännäön ohella silti myös shiatsu- ja reikihoitoja. Shiatsu on Japanista lähtöisin oleva hierontatekniikka. Reikillä puolestaan tarkoitetaan vaihtoehtoista hoitoa, jossa parantajan väitetään välittävän energiaa parannettavan kehoon.

Ennustuksien tekemisen Jemai aloittaa yleensä tarot-korteilla. Hän laittaa kymmenen korttia pöytään ja tekee kelttiläisen ristin, tietyn korttikuvion. Lisäksi hän kertoo näkevänsä asioita filminä kristallipallosta, mutta samat asiat näkyvät kuulemma hänelle myös, jos hän katsoo ulos ikkunasta.

Jemai kuvailee näkevänsä myös ilman kortteja, mutta käyttää niitä apuvälineenä saadakseen ensituntuman "näkemiinsä asioihin". Korttien avulla Jemai kertoo pääsevänsä yhteyteen asiakkaansa kanssa.

– Pahoja asioita minulle ei näytetä. En näe kenenkään kuolemia, Jemai kertoo.

Isänsä kuoleman aavistamisen hän selittää liittyvän sielunsuunnitelmaan. Jemain mukaan hänen sielunsa tiesi jo ennen syntymää, että isä kuolee.

Jemai kertoo saavansa näkyjä henkioppaalta, joka on hänen mielestään kuin suojelusenkeli.

– Enteet tulevat hyvän puolelta. Tarkoitus ei ole pelotella ketään, Jemai sanoo.

Toisinaan kuolleen läheiset pyytävät Jemaita pitämään meedioistuntoja uskoessaan saavansa yhteyden edesmenneeseen.

– Kerran messuilla katsoessani meediojuttuja kilpirauhaseni rupesivat hyppimään, kuin paksut painavat helmet olisivat heiluneet kaulassa. Ihminen, josta puhuttiin, oli sairastanut struumaa eli kilpirauhassairautta, Jemai kuvailee.

Teini-iässä Jemai näki kertomansa mukaan ensimmäisen kerran entisiä elämiä peilin kautta. Hän oli näyissään japanilainen sotilas ja ranskalainen nainen.

Ihmiset hakeutuvat ennustajalle usein kuulemaan parisuhdeasioista. Varsinkin, jos ennustaja kertoo näkevänsä vain hyviä asioita, se voi antaa toivoa, jos haluaa uskoa ennustukseen.

Rakkaus on Jemain mielestä mielenkiintoisin aihepiiri. Hän kokee olevansa parempi rakkausasioista ennustamisessa kuin esimerkiksi työstä puhumisessa. Jos joku kysyy tietystä miehestä, Jemai kertoo pystyvänsä kuvailemaan kyseisen miehen luonnetta ja käytöstä.

Ennustuksiin on syytä suhtautua kriittisesti.

Jemai kertoo asiakkailleen, etteivät ennustukset ole faktatietoa. Jos joku alkaa kahden viikon välein soitella tilatakseen uutta aikaa, Jemai toppuuttelee ja pyytää asiakasta pitämään kuukauden tai kahden verran taukoa, jotta ennustuksilla "olisi aikaa tapahtua".

Ennustajan työtä on arvosteltu kovin sanoin. Jemain on sanottu vielä sekoavan korttiensa kanssa, ja arvostelijat ovat pyytäneet häntä lopettamaan ennustelun.

– Tämä on minun valintani eikä tähän puututa, Jemai vastaa kriitikoilleen.

Hän on kuitenkin joutunut kyseenalaistamaan itsensä ja pohtinut, tekeekö työllään hyvää vai pahaa.

– Ennustuksiin uskominen on vapaavalintaista. Ei tarvitse tulla ennustajalle, jos ei tunne tarvetta, pelkää tai ei muuten halua. Sen sijaan voi keskittyä omiin asioihin eikä tuomita ennustajan ammattia harjoittavaa. On ihmisiä, jotka haluavat ennustajan apua, Jemai kertoo.

Kysyn lopuksi, pystyykö Jemai ennustamaan, mitä Donald Trumpin vaalikaudella tulee tapahtumaan.

– En minä semmoisia pysty näkemään. Jos Donald Trump tulee itse tänne, sitten voin nähdä hänelle, jos hän itse kysyy. Toiselle ihmiselle ei saa katsoa tulevaisuutta ilman hänen lupaansa.

Jemai ennustaa myös minulle rakkauselämääni ensin kristallipallosta. Hän kyselee, olenko sinkku ja kuinka pitkään olen ollut yksin. Hän puhuu sielunsuunnitelmasta rakkauden suhteen. En saa aivan tarkkoja vastauksia.

Tarot-korteista hän katsoo muuta elämääni. Mukaan tulevat myös työasiat, mutta kuten monet muutkin, olen eniten kiinnostunut rakkaudesta. Erään asian hän ainakin näkee toteen: eräs ihmissuhteeni on juuri päättynyt. Mietin, onko kyse sattumasta.

Rakkauden saralla on kuulemma tulossa parempaa. Töitäkin hän kertoo näkevänsä. Olen toki menossa harjoitteluun muutaman viikon kuluttua.

Tapaamisesta jää hieman hämmentynyt olo. Omasta tulevaisuudesta kuuleminen on toki viihdyttävää, mutta haluanko ottaa todesta kaikkia minulle ennustettuja asioita?

Jotkin asiat toki osuivat oikeaan, mutta silti mietin, voiko kukaan oikeasti osata ennustaa tulevaisuutta. Minulle kuitenkin ennustettiin hyviä asioita, joten niiden toteutumisen toivomisesta tuskin on mitään harmia.

Ennustaminen

  • Halu ymmärtää suurta ja arvaamatonta maailmaa on ollut läsnä koko ihmisen historian ajan.
  • Henkimaailma ja tulevaisuus kiinnostivat jo muinaisen Lähi-idän asuttaneita kansoja.
  • Muinoin ennustettiin muun muassa lampaan maksasta ja eläinten sisälmyksistä.
  • Muinaisessa Egyptissä sekä antiikin Kreikassa ja Roomassa oltiin riippuvaisia rituaaleista, astrologiasta ja ennustuksista.
  • Kristillisellä keskiajalla taikauskoa yritettiin kitkeä noitavainoin.
  • Ennustamisen välineinä on käytetty muun muassa luita, simpukoita, teenlehtiä, kahvinporoja ja noppaa.
  • Keski- ja Pohjois-Euroopassa on vieläkin käytössä vanha ennustustapa, jota harjoitetaan uudenvuodenaattona – tinan valaminen ja siitä ennustaminen.
  • Osa ennustajista käyttää apuvälineinään kristallipalloa ja tarot-kortteja.

Lähde: Tiedon rajamailla

Haastattelu on osa projektia, jossa Voionmaan opiston toimittajaopiskelijat ideoivat ja toteuttivat juttuja Reunamediaan keväällä 2017.

Jaa juttu: