Ajatus

Ajatus on pyhitetty Reunamedian tekijöiden kolumneille, pohdinnoille, älähdyksille ja ihmettelylle.

 

02.04.2017
Karvojen ajelematta jättäminen on vaatinut enemmän tahdonvoimaa kuin jatkuva sheivaaminen – karvattomuuden ihanne on naisissa syvällä

Lopetin kainaloideni ajelun vuodenvaihteessa. Omien karvojeni hyväksyminen on saanut minut muistelemaan sitä, miten suhtauduin ihokarvoihin kasvaessani.

 

20.03.2017
Tekoäly kehittyy nopeammin kuin ymmärrämmekään

Erilaiset tekoälyt seuraavat elämäämme päivittäin, ja kehitys kiihtyy jatkuvasti. Tutkija kuitenkin huomauttaa, ettei robotiikan voittokulku ole aivan ongelmatonta.

 

09.03.2017
Kuntavaalit tulevat, ketä kiinnostaa?

Hauskimmillaan paikallispolitiikka saa sketsiohjelmiakin huvittavampia piirteitä. Puisevimmillaan se on kuin tunkkainen mappivarasto homeisen kunnantalon kellarissa. Saara ja Vilma-Lotta vänkäsivät siitä, kiinnostavatko kunnallisvaalit ketään.

 

20.02.2017
Someväittelijä, mitä jos et olekaan oikeassa?

Sosiaalisessa mediassa tärkeintä on saada sanoa viimeinen sana ja nopeasti. Se ei kuitenkaan johda yhtään mihinkään, sillä vain ymmärryksellä rakennetaan parempaa maailmaa.

 

06.02.2017
100 asiaa, jotka aioin tehdä ennen kuin täytän 30 – ja kuinka niille kävi

Vanheneminen altistaa kriiseille. Päätin hyväksyä vääjäämättömän ja antaa tuskastumisen sijaan uudelle vuosikymmenelle mahdollisuuden.

 

31.01.2017
Dear Eki, olenko normaali?

Kun Yle aloitti Vaakakapina-kampanjansa, ryntäsivät somen sankarit valistamaan, ettei ylipainoinen ole normaali eikä siitä pidä tehdä normaalia. Somen sankareille tyypilliseen tapaan näillä henkilöillä oli kova tarve määritellä normaalia ja jakaa ihmiset meihin normaaleihin ja niihin epänormaaleihin.

 

09.01.2017
Some syrjäytti kirjat elämästäni – Kalenterikarju neuvoo tien Twitteristä takaisin kirjojen äärelle

Reunan Sami huomasi viime vuonna, että yritykset lukea kirjoja päättyivät ennen aikojaan. Laitteiden ääressä puuhaaminen ja sosiaalisessa mediassa poukkoileminen ovat vieneet keskittymiskyvyn. Uuden vuoden lupauksena hän ottaa etäisyyttä sinisestä hehkusta ja antaa enemmän tilaa kirjoille. Sitä varten hän kysyi apua Mikko “Kalenterikarju” Toiviaiselta, joka osaa olla sekä aktiivinen sosiaalisessa mediassa että raivata tilaa lukuhetkille.

 

01.01.2017
Viisi toivetta uudelle vuodelle

Arvoisa vuosi 2017, kiitos, että olet alkamassa. Edeltäjäsi, vuosi 2016, päättyi perin sekavissa tunnelmissa. Kulunutta vuotta on kuvailtu Euroopan ja maailman hulluksi vuodeksi, syystä. Tapahtui paljon sellaista, minkä takia me ihmiset katselemme peilikuvaamme häpeissämme ja kummissamme. Toisaalta vuosi 2016 sinetöidään maailmankirjaan vuotena, jonka aikana riemuittiin, itkettiin onnenkyyneleitä ja naurettiin henkeä haukkomalla. Alkaessasi kohtaat nämä "saavutuksemme" ja saavutuksemme.

1 2 3 ... 10